Luni, indicele blue-chip Hang Seng a crescut cu 6,48 de puncte, sau 0,03%, la 21.977,34, dupa ce in timpul sedintei a fluctuat intre 21.874,42 si 22.009,10. Volumul tranzactiilor realizate pe piata s-a ridicat la 63.91 miliarde dolari HK, in scadere de la 78.85 miliarde dolari HK, inregistrat vineri.

Totusi, analistii raman increzatori in capacitatea pietei de a se consolida, sustinuta de castigurile de saptamana trecuta, dar si de deciziile Federal Reserve (FED). Indicele de referinta ar putea fluctua intr-un interval cuprins intre 21,800 si 22,300 in urmatoarele cateva sesiuni, au spus ei.
In China, indicele composit din Shanghai a coborat cu 0,4% la 2588,71, cel mai redus nivel din data 12 august, anul curent.

„Este putin probabil ca Fed sa ridice rata dobanzii la sedinta de marti, lucru care ar fi util pentru piata actiunilor", a spus Thomas Chan, managing director la firma de brokeraj Able Alliance.

Citeste si:

Decizia Federal Reserve de a mentine ratele aproape de zero ar putea ajuta cea mai mare parte a investitorilor, precum dezvoltatorii imobiliari, al caror cost de indatorare ar ramane relativ scazut, in conditiile in care politica privind rata dobanzii in Hong Kong este corelata cu cea stabilita de banca centrala americana.

De asemenea, aprecierea monedei nationale din China, ar putea sprijini proiectele dezvoltatorilor din Hong Kong, prin cresterea puterii de cumparare a chinezilor bogati cu activitate pe piata locala a proprietatilor, a mai spus Chan.