Bursa din Hong Kong a incheiat sedinta de tranzactionare de luni in stagnare, influentata de evolutia slaba a pietei din China, pe fondul ingrijorarilor ca autoritatile de la Beijing vor adopta, in viitorul apropiat, masuri mai stricte, in timp ce multi investitori asteapta deciziile Federal Reserve in urma sedintei de astazi, scrie The Wall Street Journal.
Luni, indicele blue-chip Hang Seng a crescut cu 6,48 de puncte, sau 0,03%, la 21.977,34, dupa ce in timpul sedintei a fluctuat intre 21.874,42 si 22.009,10. Volumul tranzactiilor realizate pe piata s-a ridicat la 63.91 miliarde dolari HK, in scadere de la 78.85 miliarde dolari HK, inregistrat vineri.

Totusi, analistii raman increzatori in capacitatea pietei de a se consolida, sustinuta de castigurile de saptamana trecuta, dar si de deciziile Federal Reserve (FED). Indicele de referinta ar putea fluctua intr-un interval cuprins intre 21,800 si 22,300 in urmatoarele cateva sesiuni, au spus ei.
In China, indicele composit din Shanghai a coborat cu 0,4% la 2588,71, cel mai redus nivel din data 12 august, anul curent.

„Este putin probabil ca Fed sa ridice rata dobanzii la sedinta de marti, lucru care ar fi util pentru piata actiunilor", a spus Thomas Chan, managing director la firma de brokeraj Able Alliance.

Decizia Federal Reserve de a mentine ratele aproape de zero ar putea ajuta cea mai mare parte a investitorilor, precum dezvoltatorii imobiliari, al caror cost de indatorare ar ramane relativ scazut, in conditiile in care politica privind rata dobanzii in Hong Kong este corelata cu cea stabilita de banca centrala americana.

De asemenea, aprecierea monedei nationale din China, ar putea sprijini proiectele dezvoltatorilor din Hong Kong, prin cresterea puterii de cumparare a chinezilor bogati cu activitate pe piata locala a proprietatilor, a mai spus Chan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri