Cehia a inaugurat, luni, un segment de 23 de kilometri de autostrada din centura ocolitoare a orasului Praga, a carei planificare a inceput in urma cu 80 de ani, investitia ridicandu-se la un miliard de dolari, potrivit Wall Street Journal (WSJ).
La ceremonia de inaugurare, marcata de austeritatea reducerilor de cheltuieli, nu s-a servit sampanie, fiind disponibile doar apa minerala si linte, in pofida participarii ministrului Transporturilor, Vit Barta, si presedintelui Cehiei, Vaclav Klaus, noteaza jurnalistul Sean Carney intr-un material postat pe blogul cotidianului American, citat de Mediafax.

Ministrul a spus ca nu sunt bani de irosit, iar in viitor va fi necesara o abordare mai modesta pentru toate proiectele de autostrazi.
Constructia propriu-zisa a celor 23 de kilometri de autostrada, care fac parte din sistemul de ocolire a capitalei Praga, a durat patru ani.

Inaugurarea drumului a fost pe punctul de a fi anulata, dupa ce la verificarile de la sfarsitul saptamanii trecute au fost descoperite imperfectiuni la constructia unui pod peste autostrada. Autoritatile au decis, dupa consultarea specialistilor, ca nu exista riscul prabusirii podului si au hotarat doar monitorizarea problemei.

Prin inaugurarea celor 23 de kilometri de autostrada, aproape jumatate din centura ocolitoare a orasului Praga a fost finalizata, restul de 40 de kilometri urmand sa infrunte, comenteaza jurnalistul WSJ, multi ani de intarzieri, din cauza impotrivirii localnicilor si autoritatilor din zonele pe unde ar urma sa treaca autostrada.

Centura ocolitoare a orasului Praga a fost proiectata in 1930.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri