Cea mai mare banca germana intentioneaza sa vanda 308,6 milioane de actiuni noi in Germania si Statele Unite, la un pret de 33 de euro pe actiune, potrivit unui comunicat transmis de grup.

Pretul este cu 30% mai mic decat inchiderea de luni de pe bursa de la Frankfurt, iar actionarii actuali vor beneficia de drepturi de preemptiune prin care pot cumpara o actiune noua pentru fiecare doua detinute deja.

Directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann, organizeaza cea mai mare vanzare de actiuni din istoria grupului financiar pentru a finanta achizitia integrala a Postbank. Tranzactia va creste portofoliul de clienti retail ai Deutsche la 24 de milioane numai in Germania.

Citeste si:

Totodata, majorarea de capital va aduce Deutsche Bank intr-o pozitie favorabila pentru indeplinirea cu usurinta pana in 2013 a noilor reguli privind rezervele, stabilite de Comitetul de Supraveghere Bancara de la Basel prin acordul "Basel III".

Anterior, Deutsche Bank anuntase ca vrea sa stranga 9,8 miliarde euro si ca oferta ar fi fost deja subscrisa in totalitate de un grup de banci din care fac parte UBS, Banco Santander, Bank of America Merrill Lynch, Commerzbank, HSBC Trinkaus & Burkhardt, ING Groep, Morgan Stanley si Societe Generale.