Statele Unite au pierdut pozitia de principala destinatie pentru investitii, in favoarea Braziliei, Chinei si Indiei, iar Uniunea Europeana este considerata cea mai putin atractiva, in 2011, potrivit unui sondaj Bloomberg in randul analistilor.

Astfel, 33% dintre participantii la cercetare considera ca UE va oferi investitorilor celor mai slabe oportunitati, in timp ce economia americana este considerata in continuare cea mai interesanta dintre tarile dezvoltate, in aceasta privinta, scrie Mediafax.

Japonia si Marea Britanie sunt la randul lor destinatii neatractive, in opinia repondentilor, in proportie de 30%, respectiv 22%.

Participantii la sondaj considera, in proportie de 49%, ca obligatiunile vor aduce anul viitor cel mai slab profit (49%). Pe locul doi se afla investitiile in imobiliare (24%), iar pe trei investitiile in actiuni (15%).

In urma cu trei luni, Statele Unite se aflau inca pe primul loc in topul celor mai atractive destinatii pentru investitii.

In cel mai recent sondaj, efectuat in septembrie in randul a 1.408 investitori, analisti si traderi, economia americana s-a plasat abia pe pozitia a patra.

Repondentii considera totodata probabil ca Rezerva Federala sa ia noi masuri pentru sustinerea economiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si