Consiliul local al orasului Birmingham, al doilea ca marime din Marea Britanie, negociaza cu mai multe fonduri de investitii din Orientul Mijlociu vanzarea de active pentru a acoperi deficitul bugetului, potrivit cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Printre activele in valoare de cateva miliarde de lire sterline scoase la vanzare de autoritatile locale se numara Centrul National pentru Expozitii, cel mai mare din Marea Britanie, o participatie la aeroportul orasului si proprietati imobiliare situate in zone scumpe.

Decizia este motivata de nevoia de a asigura finatarea unor proiecte intr-o perioada in care guvernul de la Londra a impus reduceri drastice ale cheltuielilor.

Centrul National pentru Expozitii, care include o sala pentru concerte si un centru pentru conferinte, are o valoare estimata la aproximativ 750 de milioane de lire sterline, calculata la nivelul anterior crizei, si a generat un profit operational de 30 de milioane de lire sterline anul trecut.

Autoritatile locale detin aproximativ 40% din proprietatile imobiliare din orasul Birmingham, a afirmat Randal Brew, membru responsabil de finante in consiliul local.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce investitii au facut francezii in tara noastra in ultimii 10 ani