Rusia are cea mai buna politica bugetara intre statele G8, a iesit din criza fara prejudicierea veniturilor reale ale populatiei si a credibilitatii sistemului financiar si poate ajunge la echilibrul finantelor publice pana in 2015, a declarat vicepremierul Alexei Kudrin, citat de RIA Novosti.

"In prezent, putem afirma ca in privinta politicii bugetare ne aflam intr-o situatia mai buna fata de alte tari, inclusiv fata de celelalte state din G8", a afirmat Kudrin, care detine si functia de ministru de Finante, in plenul Dumei (Camera inferioara a Parlamentului rus).

Conform Mediafax, el a explicat ca masurile adoptate de autoritatile ruse in domeniul politicii bugetare, inaintea crizei, au permis Rusiei sa reziste mai bine problemelor.

"Fondul de rezerva (format din venituri provenite din vanzarile de petrol si gaze) a avut o contributie decisiva la mentinerea nivelului cheltuielilor publice", a mai spus Kudrin.

In opinia sa, Rusia poate ajunge la echilibru bugetar pana in 2015, cu conditia ca pretul petrolului sa se mentina la 70 de dolari pe baril.

"In 2009, echilibrul bugetar a fost atins cu o cotatie a petrolului de 98 de dolari pe baril. Obiectivul nostru este sa ajungem la un buget echilibrat pana in 2015, cu un pret al titeiului de 70 de dolari pe baril. Din acest motiv, trebuie sa reducem cheltuielile si deficitul", a aratat Kudrin.

Ministrul a anuntat, luni, masuri de reducere a cheltuielilor cu circa 43 miliarde ruble (un miliard de euro), care includ desfiintarea a peste 100.000 de posturi in sectorul public, in decurs de trei ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump