Rusia are cea mai buna politica bugetara intre statele G8, a iesit din criza fara prejudicierea veniturilor reale ale populatiei si a credibilitatii sistemului financiar si poate ajunge la echilibrul finantelor publice pana in 2015, a declarat vicepremierul Alexei Kudrin, citat de RIA Novosti.
"In prezent, putem afirma ca in privinta politicii bugetare ne aflam intr-o situatia mai buna fata de alte tari, inclusiv fata de celelalte state din G8", a afirmat Kudrin, care detine si functia de ministru de Finante, in plenul Dumei (Camera inferioara a Parlamentului rus).

Conform Mediafax, el a explicat ca masurile adoptate de autoritatile ruse in domeniul politicii bugetare, inaintea crizei, au permis Rusiei sa reziste mai bine problemelor.

"Fondul de rezerva (format din venituri provenite din vanzarile de petrol si gaze) a avut o contributie decisiva la mentinerea nivelului cheltuielilor publice", a mai spus Kudrin.

In opinia sa, Rusia poate ajunge la echilibru bugetar pana in 2015, cu conditia ca pretul petrolului sa se mentina la 70 de dolari pe baril.

"In 2009, echilibrul bugetar a fost atins cu o cotatie a petrolului de 98 de dolari pe baril. Obiectivul nostru este sa ajungem la un buget echilibrat pana in 2015, cu un pret al titeiului de 70 de dolari pe baril. Din acest motiv, trebuie sa reducem cheltuielile si deficitul", a aratat Kudrin.

Ministrul a anuntat, luni, masuri de reducere a cheltuielilor cu circa 43 miliarde ruble (un miliard de euro), care includ desfiintarea a peste 100.000 de posturi in sectorul public, in decurs de trei ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri