Ministrul de Finante, Georges Papaconstantinou, a declarat ca un proiect de lege destinat sectorului jocurilor de noroc va fi inaintat Parlamentului, scrie Mediafax.

"Interesul pentru jocurile de noroc este, in Grecia, unul dintre cele mai ridicate din Europa si din lume", a explicat Georges
Christodoulakis, oficial al Ministerului de Finante insarcinat cu reglementarile din sistem si privatizare.

El a aratat ca jocurile de noroc fac parte din temperamentul si cultura grecilor, iar singurul lucru ce poate fi facut este stabilirea unor reguli.

Sectorul de profil din Grecia este dominat de compania de stat Opap, dar autoritatile estimeaza ca activitatile ilegale din acest domeniu au o cifra de afaceri ridicata si in crestere, in special in cazul jocurilor pe Internet.

"Activitatile ilegale sunt foarte ridicate si ar putea chiar sa depaseasca activitatile legale", a estimat Christodoulakis.

Citeste si:

Jocurile pe Internet, care nu sunt controlate, in pofida unei tentative anterioare de reglementare, se ridica deja la doua miliarde de euro, in Grecia.

Pe ansamblu, "cifra de afaceri a jocurilor de noroc din Grecia este de circa patru miliarde de euro", a adaugat ministrul de Finante.

Grecia a fost amendata in 2005 de catre Comisia Europeana, din cauza automatelor de jocuri, decizie care a determinat politia sa faca o serie de controale la Internet cafe-uri, arestari si confiscari de materiale informatice.

Autoritatile elene incearca sa majoreze veniturile bugetare pentru reechilibrarea finantelor publice si reducerea datoriilor de aproape 300 de miliarde de euro, dupa ce a primit ajutor de urgenta din partea Uniunii Europene si FMI.