Guvernul ungar a acordat ajutoare de aproape 100 de milioane de dolari operatorului aerian national Malev si ar putea vinde compania, nationalizata anul acesta din cauza problemelor financiare, scrie Mediafax.
Agentia de administrare a datoriei statului a injectat 14,7 miliarde de forinti (71 milioane de dolari) in capitalul Malev si a acordat un imprumut de 5,7 miliarde de forinti (27,5 milioane de dolari), a declarat ministrul Dezvoltarii, Tamas Fellegi, pentru cotidianul Vilaggazdasag, citat de Reuters.

Injectia de capital este a doua derulata la Malev in aceasta luna, dupa ce in primele zile din septembrie, compania a primit de la stat 5,7 miliarde de forinti (27,14 milioane de dolari) pentru a achita rate la leasingul unor aeronave.

Fellegi a afirmat ca nu exclude vanzarea Malev, potrivit cotidianului citat de Bloomberg.

Situatia operatorului aerian este "extrem de critica", iar ajutoarele financiare au fost acordate pentru a asigura continuarea functionarii a adaugat ministrul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri