LukOil, al doilea producator de petrol din Rusia, si-a exercitat optiunea de a rascumpara 42,5 milioane de actiuni proprii de la grupul american ConocoPhillips, transmite Reuters.
Compania a aratat duminica, intr-un comunicat, ca titlurile au fost vandute catre Conoco la 56 de dolari pe unitate, potrivit Mediafax.

LukOil noteaza ca vrea sa creasca profiturile actionarilor prin operatiunea de rascumparare.

"Tranzactia ne ajuta sa implementam in mod stabil programul de cretsere a atractivitatii companiei pentru investitori. Totodata, ne ajuta sa sustinem pretul actiunilor noastre, din moment ce tranzactia este finantata din resursele proprii ale grupului, fara a creste datoria", a declarat vicepresedintele LukOil Leonid Fedun.

ConocoPhilips detine 20% din actiunile companiei ruse, pachet scos la vanzare in luna iulie.

La mijlocul lunii august, LukOil a anuntat ca a obtinut 1,5 miliarde de dolari printr-un imprumut neacoperit pentru a finanta rascumpararea a 40% din participatia detinuta de Conoco, adica 8% din actiuni. La acea data, grupul rus nu luase nicio decizie privind optiunea de a rascumpara intreaga participatie a Conoco, termenul limita pentru aceasta hotarare fiind 26 septembrie.

LukOil este prezent si in Romania, unde detine rafinaria Petrotel Ploiesti si o retea de peste 300 de benzinarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri