Proiectul include tinte optimiste de majorare a veniturilor, astfel incat reducerea deficitului sa poata avea loc fara noi reduceri ale cheltuielilor publice, care ar spori nemultumirea populatiei.

Guvernul se confrunta cu scaderea sprijinului din partea populatiei, dupa ce a decis inghetarea salariilor si a pensiilor din cauza recesiunii, iar luna viitoare ar putea avea loc proteste fata de reforma pensiilor si subfinantarea sectorului sanatatii.

Proiectul de buget va mentine impozitele si cheltuielile la nivelul actual, pentru a sustine cresterea economica si cererea interna.

Analistii considera ca estimarile guvernului privind cresterea economica sunt nerealiste si majoreaza riscul ca tinta deficitului sa fie depasita, ceea ce ar putea afecta increderea investitorilor.

Citeste si:

Economia Bulgariei s-a contractat cu 1,4% in trimestrul al doilea, iar analistii anticipeaza pentru 2011 un avans de 2%, dupa o crestere zero in acest an.

Guvernul intentioneaza sa emita anul viitor pe piata externa obligatiuni in valoare de un miliard de euro, pentru finantarea deficitului.

Pe piata interna, Executivul de la Sofia vrea sa vanda obligatiuni de 800 de milioane de leva (400 milioane euro).