Guvernul bulgar a aprobat, miercuri, un proiect de buget pentru 2011 care prevede reducerea deficitului bugetar la 2,5% din PIB, de la nivelul de 4,6% anticipat pentru acest an, precum si un avans economic de 3,6%, transmite Mediafax.
Proiectul include tinte optimiste de majorare a veniturilor, astfel incat reducerea deficitului sa poata avea loc fara noi reduceri ale cheltuielilor publice, care ar spori nemultumirea populatiei.

Guvernul se confrunta cu scaderea sprijinului din partea populatiei, dupa ce a decis inghetarea salariilor si a pensiilor din cauza recesiunii, iar luna viitoare ar putea avea loc proteste fata de reforma pensiilor si subfinantarea sectorului sanatatii.

Proiectul de buget va mentine impozitele si cheltuielile la nivelul actual, pentru a sustine cresterea economica si cererea interna.

Analistii considera ca estimarile guvernului privind cresterea economica sunt nerealiste si majoreaza riscul ca tinta deficitului sa fie depasita, ceea ce ar putea afecta increderea investitorilor.

Economia Bulgariei s-a contractat cu 1,4% in trimestrul al doilea, iar analistii anticipeaza pentru 2011 un avans de 2%, dupa o crestere zero in acest an.

Guvernul intentioneaza sa emita anul viitor pe piata externa obligatiuni in valoare de un miliard de euro, pentru finantarea deficitului.

Pe piata interna, Executivul de la Sofia vrea sa vanda obligatiuni de 800 de milioane de leva (400 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri