Grupul financiar italian UniCredit il va numi in functia de CEO pe Federico Ghizzoni, in prezent director general adjunct si sef peste operatiunile din Europa Centrala si de Est, au declarat pentru Reuters surse apropiate situatiei.
"Pare ca se merge in directia Ghizzoni, dar decizia trebuie discutata de consiliu", a afirmat una dintre sursele citate, arata Mediafax.

Consiliul UniCredit se reuneste joi dupa-amiaza la Varsovia pentru a stabili un inlocuitor pentru Alessandro Profumo, care a parasit saptamana trecuta banca dupa o disputa cu actionarii.

O alta sursa sustine ca actionarii germani ai UniCredit il sustin pe Ghizzoni, unul dintre cei patru directori generali adjuncti.

"Se pare ca va fi intr-adevar el. Ieri seara situatia s-a schimbat, initial era perferat Robertu Nicastro", a aratat sursa.

Miercuri, surse apropiate discutiilor declarau ca pentru ocuparea pozitiei de director general se bat Ghizzoni si Nicastro, directorul diviziei de retail a UniCredit.

UniCredit incearca sa decida de urgenta care va fi succesorul lui Profumo, la presiunile bancii centrale italiene.

Grupul italian este prezent si in Romania, unde ofera o gama larga de servicii financiare prin UniCredit Tiriac Bank si o retea de firme si companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri