Grupul american Wal-Mart, cel mai mare retailer la nivel mondial, intentioneaza sa majoreze numarul de angajati cu 36% in urmatorii cinci ani, la trei milioane, in conditiile in care cresterea economica globala stimuleaza cheltuielile de consum, transmite Bloomberg.
Cea mai mare parte a angajarilor vor avea loc in afara Statelor Unite, a declarat Susan Chambers, vicepresedinte executiv pentru resurse umane, intr-o conferinta la New Delhi, scrie Mediafax.

Ea a precizat ca oportunitatile de dezvoltare ale grupului exista nu doar in India ci si in restul lumii.

Wal-Mart vrea sa ajunga la trei milioane de angajati in cinci ani, de la 2,2 milioane in prezent.

Vanzarile internationale ale Wal-Mart, cea mai mare companie listata la bursa la nivel mondial, in functie de venituri, au crescut cu 91% in ultimii cinci ani, la 100,1 miliarde de dolari, avansul fiind de trei ori mai mare fata de cel din Statele Unite.

Retailerul intensifica dezvoltarea externa pentru a compensa cresterea lenta din SUA, unde vanzarile in termeni comparabili au scazut in ultimele cinci trimestre.

Grupul urmeaza sa intre si pe piata din Africa, prin achizitia companiei Massmart Holding, intr-o tranzactie de circa 4,6 miliarde de dolari.
In India, Wal-Mart si Carrefour cer guvernului sa renunte la restrictii si sa permita investitiile straine in retaileri locali.

Wal-Mart ar putea deschide sute de magazine in India, daca guvernul va renunta la interzicerea investitiilor straine directe in retaileri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri