Cea mai mare parte a angajarilor vor avea loc in afara Statelor Unite, a declarat Susan Chambers, vicepresedinte executiv pentru resurse umane, intr-o conferinta la New Delhi, scrie Mediafax.

Ea a precizat ca oportunitatile de dezvoltare ale grupului exista nu doar in India ci si in restul lumii.

Wal-Mart vrea sa ajunga la trei milioane de angajati in cinci ani, de la 2,2 milioane in prezent.

Vanzarile internationale ale Wal-Mart, cea mai mare companie listata la bursa la nivel mondial, in functie de venituri, au crescut cu 91% in ultimii cinci ani, la 100,1 miliarde de dolari, avansul fiind de trei ori mai mare fata de cel din Statele Unite.

Citeste si:

Retailerul intensifica dezvoltarea externa pentru a compensa cresterea lenta din SUA, unde vanzarile in termeni comparabili au scazut in ultimele cinci trimestre.

Grupul urmeaza sa intre si pe piata din Africa, prin achizitia companiei Massmart Holding, intr-o tranzactie de circa 4,6 miliarde de dolari.
In India, Wal-Mart si Carrefour cer guvernului sa renunte la restrictii si sa permita investitiile straine in retaileri locali.

Wal-Mart ar putea deschide sute de magazine in India, daca guvernul va renunta la interzicerea investitiilor straine directe in retaileri.