Executivul comunitar va prezenta pana la mijlocul anului urmator propuneri de infiintare a unei agentii noi, cu o dimensiune europeana si noi modalitati de a relationa cu ratingurile de tara, a spus Barnier, scrie Mediafax.

Implicatiile economice si politice ale calificativelor suverane fac foarte importanta corectitudinea si transparenta acestora, se arata in copia unei propuneri prezentate de CE la intrunirea oficialilor europeni.

Presiunea asupra companiilor de rating a crescut dupa ce ratingul Greciei a fost redus in categoria "speculativ" in luna aprilie, accelerand planurile pentru un program financiar de salvare a tarii.

Citeste si:

Ministrii sunt de asemena dispusi sa discute aplicarea de amenzi agentiilor de rating care induc in eroare investitorii prin acordarea unor calificative neadecvate, a afirmat ministrul suedez de Finante, Anders Borg, prezent la intrunirea de la Bruxelles.

Oficialii au discutat si reguli privind dezvaluirea motivelor pentru revizuirea unui rating, dar si pentru momentul anuntarii acestei operatiuni.