Astfel, 2.840 de familii care raportasera un venit de cel putin un milion de dolari in anul respectiv au primit ajutoare de somaj in valoare de 18,6 milioane de dolari. Printre acestia se regasesc 806 contribuabili cu venituri mai mari de doua milioane de dolari si 17 care au castigat peste zece milioane de dolari. In total, multimilionarii au primit beneficii destinate somerilor in valoare de 5,2 milioane de dolari, scrie Mediafax.

Numarul bogatilor care au apelat la ajutorul statului este redus in comparatie cu totalul americanilor care au primit un astfel de sprijin. Astfel 9,5 milioane de persoane au incasat, in 2008, la nivel national, 43,7 miliarde de dolari. Totusi, economistii s-au declarat surprinsi de cat de multi milionari au primit indemnizatie de somaj.

"Este o cifra mai mare decat ma asteptam. Dar oamenii, indiferent de venit, pot sa-si piarda slujba", a afirmat Alan Viard, cercetator la Institutul American pentru Companii din Washington.

Citeste si:

Statul plateste in SUA ajutor de somaj in primele 26 de saptamani dupa pierderea locului de munca, iar valoarea medie a acestuia la nivel national este de circa 300 de dolari pe saptamana. Incepand din 2008, guvernul federal a finantat extinderea perioadei in care somerii beneficiaza de sprijin financiar, insa acest program expira in noiembrie.

Pe langa milionari, peste 8.000 de familii cu venituri intre 500.000 si un milion de dolari au primit ajutoare de somaj in valoare de 52,8 milioane de dolari, potrivit datelor publicate de fisc.
In 2007, an la sfarsitul caruia SUA a intrat in recesiune, numarul americanilor care au primit ajutor de somaj a fost atat de redus, incat fiscul a refuzat sa publice date de teama ca identitatea acestora sa nu fie descoperita.