Proiectul Nabucco este deschis unui al saptelea partener

Consortiul Nabucco, care implica in prezent sase companii, intre care si Transgaz, este deschis unui al saptelea partener, daca o astfel de mutare ar consolida proiectul de constructie a gazoductului, a declarat seful de Corporate Affairs al Nabucco, Dimitar Abadzhiev, pentru agentia bulgara Focus, citata de Mediafax.

Actualii actionari ai Nabucco sunt companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania), Transgaz (Romania).

Pentru a supraveghea implementarea obligatiilor asumate de statele participante in proiect prin acordul semnat in 2009, va fi infiintata o comisie politica in care vor fi reprezentate tarile participante, a adaugat Abadzhiev.

Oficialul se asteapta ca statele care dezvolta Nabucco sa semneze in curand acordurile de sprijin, care prevad clar indatoririle acestora.

Nabucco, investitie evaluata la 7,9 miliarde euro, va alimenta pietele din Europa cu gaze naturale din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu. Constructia gazoductului, cu o capacitate de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, ar putea incepe in 2012 si ar putea fi incheiata in 2015.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri