Sanofi-Aventis ar putea prelua Genzyme

Sanofi-Aventis a lansat o oferta nesolicitata de preluare a companiei americane de biotehnologie Genzyme pentru 18,5 miliarde de dolari, iar relatia rece dintre cele doua grupuri farmaceutice anunta o disputa indelungata inainte de incheierea unei eventuale tranzactii, transmite Reuters.

Grupul francez si-a exprimat pentru prima data interesul pentru Genzyme in aceasta vara, dar compania americana a respins luna trecuta oferta initiala de preluare, care promitea acelasi pret, scrie Mediafax.

Astfel, Sanofi a decis sa mearga direct la actionari si a precizat in repetate randuri ca nu va oferi mai multi bani.

Compania franceza a spus ca oferta catre actionari este valabila pana la 10 decembrie si, in cazul unui acord, pretul tranzactiei va fi achitat in cash.

"In timp ce Sanofi doreste sa poarte discutii constructive cu Genzyme, consiliul de administratie si echipa de conducere a companiei continua sa refuze aceasta abordare, fapt care ne-a determinat sa lansam oferta nesolicitata de preluare", se spune in comunicat.

Directorul general al Sanofi-Aventis, Chris Viehbacher, s-a intalnit in luan septembrie cu seful Genzyme, Henri Termeer, insa discutiile au fost neproductive, noteaza grupul francez.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Marinarii blocați în larg, îngrijorare reală pentru statele implicate
Setari Cookie-uri