Presedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, apreciaza ca deficitul bugetar reprezinta o amenintare reala si tot mai puternica pentru economie, iar reducerea acestuia va necesita "sacrificii si decizii foarte dificile", scrie Mediafax.
"Amenintarea la adresa economiei noastre este reala si in crestere, ceea ce reprezinta un motiv suficient pentru ca responsabilii cu politica bugetara sa puna la punct un plan credibil de reducere a deficitelor intr-un mod viabil, pe termen mediu", a declarat Bernanke.

SUA se confrunta cu cresterea deficitului bugetar, pe fondul crizei economice si al imbatranirii populatiei, care pune in pericol sistemul public de asigurari de sanatate si de pensii, a mentionat seful Fed.

"In acest moment, nu incape indoiala. Infruntarea acestor provocari va presupune ca responsabilii politici si populatia sa ia decizii foarte dificile si sa accepte sacrificii", a afirmat Bernanke. El nu a precizat la ce genuri de sacrificii sau decizii face referire.

In luna aprilie, seful Fed a indicat ca Statele Unite vor trebui sa aleaga intre impozite mai mari, modificari ale programelor de ajutor de somaj si securitate sociala, cheltuieli publice mai mici sau o combinatie intre aceste propuneri.

SUA a inregistrat un deficit record de 1.416 miliarde de dolari in exercitiul bugetar 2008-2009, nivel echivalent cu 10% din Produsul Intern Brut (PIB). In primele 11 luni ale exercitiului bugetar 2009-2010, care s-a incheiat pe 30 septembrie, deficitul s-a situat la 1.260 miliarde de dolari.

Guvernul s-a angajat sa reduca la 4,3% din PIB deficitul in 2012-2013, contand pe o revenire economica puternica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri