Autoritatile federale americane ancheteaza mari companii farmaceutice acuzate ca au dat mita in mai multe state din intreaga lume pentru a-si creste vanzarile si a accelera aprobarea unor produse, potrivit cotidianului Wall Street Journal, preluat de Bloomberg.

Oficiali ai Departamentului Justitiei si ai comisiei pentru bursa investigheaza companii ca Merck, AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb si GlaxoSmithKline pentru incalcarea prevederilor legii care interzice companiilor listate in SUA sa mituiasca oficiali straini, noteaza cotidianul, citand surse.

Trei producatori de medicamente, respectiv SciClone Pharmaceuticals si Eli Lilly au admis ancheta autoritatilor americane, care vizeaza vanzari si operatiuni din Brazilia, China, Germania, Italia, Polonia, Rusia si Arabia Saudita, informeaza Mediafax.

Mai multe dintre companiile implicate in ancheta au precizat ca aceasta este derulata la nivelul intregii industrii farmaceutice.

Pana in prezent, niciunul dintre producatorii de medicamente nu a fost pus sub acuzare oficial, iar investigatia autoritatilor americane s-ar putea incheia fara invinuirea acestora.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romania, export de produse medicale si farmaceutice de 640 mil. euro