Firma de contabilitate Deloitte Touche Tohmatsu a devenit cel mai mare consultant de specialitate la nivel global, raportat la cifra totala de afaceri, depasind astfel rivalul din grupul Big Four, PricewaterhouseCoopers (PwC), anunta presa internationala.

Veniturile la nivel global ale Deloitte au atins valoarea de 26,578 de miliarde de dolari in anul fioscal incheiat la 31 mai 2010, in timp ce PwC a realizat 26,569 miliarde de dolari, cu 9 milioane de dolari mai putin. De asemenea, numarul de angajati ai Deloitte este de 170.000 de persoane, in prezent, in timp ce PwC dispune de 162.000 de salariati, scrie AccountacyAge.

Totodata, compania intentioneaza sa investeasca mai mult de 1 miliard dolari in urmatorii cinci ani pentru extinderea pe noi piete. Astfel, peste 400 de milioane de dolari vor fi directionati pentru investitii in programe de training de dezvoltare, mai mult de 100 de milioane de dolari in servicii la nivel global si 300 de milioane de dolari in audit.

„Cand Deloitte Haskins & Sells and Touche Ross & Co au fuzionat in 1989 pentru a forma organizatia noastra moderna, eram cei mai mici din ceea ce a fost Big Eight. De-a lungul anilor, obiectivul nostru nu a fost niciodata sa fim cel mai mare consultant, avem intotdeauna scopul de a fi cel mai bun, sa fim un standard de excelenta", a spus CEO-ul firmei, Jim Quigley (foto).

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii - audit, taxe, consultanta, consultanta financiara. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, compania activeaza in 140 de tari.

Big 4, "careul de asi" ai serviciilor profesionale, este format din PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte.

In Romania, serviciile Deloitte sunt furnizate de Deloitte Audit, Deloitte Consultanta SRL, Deloitte Reorganizare si Reff & Associates, care sunt afiliate la Deloitte Central Europe Holdings Limited. Deloitte Romania furnizeaza servicii de audit, consultanta manageriala si financiara si servicii fiscale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Prima TV, la vanzare. PwC Romania se ocupa de gasirea unui cumparator