Ultima inventie a escrocilor de a frauda asigurarile de sanatate este infiintarea unor companii fantoma in care sunt angajate persoane fictive cu salarii foarte mari. Dupa sase luni, majoritatea personalului prezinta un certificat de boala pentru mai multe luni. Indemnizatiile sunt stranse de patron, iar bolnavii inchipuiti, romi, persoane fara adapost sau toxicomani, primesc o remuneratie simbolica platita de seful companiei, care apoi dispare, informeaza Mediafax.

Exploatarea persoanelor sarace a devenit "o afacere" organizata in Bulgaria, odata cu agravarea crizei, potrvit AFP.

Proprietarii de companii, cu legaturi cu grupurile mafiote, omit sa plateasca impozite, apoi numesc la conducerea afacerii persoane analfabete, de cele mai multe ori de origine rroma. Potrivit legislatiei bulgare, doar noul proprietar are obligatia de a rambursa datoriile companiei.

Citeste si:

Escrocii actioneaza, insa, si la scara mai mica, avand ca victime in special batranii. Furtul este, de asemenea, infloritor in Bulgaria, simplu sau mai sofisticat. Rafinaria Burgas a fost victima deturnarii catorva tone de benzina de catre un grup criminal, care a beneficiat de complicitatea a patru politisti. Astfel, infractorii au instalat tevi subterane pe un kilometru pentru a fura benzina dintr-o conducta care leaga rafinaria de un port.

Si furtul de metale a devenit o activitate profitabila, datorita cresterii preturilor metalelor neferoase. Din cauza acestor furturi, cartiere intregi risca sa ramana fara telefonie fixa sau electricitate.

Comunicatiile dintre Germania si Asia au fost perturbate timp de doua ore in luna august, dupa ce hoti in cautare de cupru au taiat un cablu optic in regiunea Yambol (Sud-Est).