Directorul francez al grupului energetic austriac OMV in Yemen a fost impuscat mortal de un gardian, in incinta companiei, situate in apropierea capitalei Sanaa, relateaza AFP.

"Gardianul inarmat a deschis focul asupra directorului, strigand Allah Akhbar (Allah este mare)", a declarat o sursa din cadrul serviciilor de securitate, fara a putea preciza daca atacul a fost motivat de o disputa personala, informeaza Mediafax.

Sediul companiei, care se afla la Haddah, la periferia capitalei Sanaa, a fost incercuit de fortele de politie dupa atac, au afirmat alte surse din cadrul serviciilor de securitate.

Agresorul a fost dezarmat, au adaugat acestea.

Conducerea grupului, contactata de AFP, a refuzat sa ofere detalii despre circumstantele atacului.

Ulterior, Franta a confirmat "impuscarea mortala a unui cetatean francez" la Saana, precizand ca acesta era angajat al companiei franceze SPIE si era detasat la grupul energetic austriac OMV, potrivit Ministerului de Externe.

"Ambasada noastra in Sanaa si Centrul de criza al ministerului sunt mobilizate pentru a acorda asistenta familiei si a asigura un contact strans cu autoritatile yemenite pentru a se face lumina asupra circumstantelor in care a avut loc acest deces", a adaugat ministerul intr-un comunicat.

[Update] Actualizare OMV cu privire la incidentul de securitate din Yemen

OMV confirma ca, in urma incidentului petrecut miercuri la Yemen, contractorul francez grav ranit a decedat in spital. Contractorul lucra pentru OMV in calitate de specialist achizitii. OMV regreta profund aceasta pierdere tragica. Al doilea contractor ranit, de nationalitate britanica, se afla acum sub supraveghere medicala intr-un spital din Sanaa. Acesta lucra in calitate de expert in cadrul reprezentantei. Autoritatile competente si fortele de politie se afla la fata locului si investigheaza acest incident tragic de securitate, care a avut loc miercuri la ora locala 9 AM. In prezent, OMV considera ca nu exista ratiuni politice in spatele actiunilor agentului de paza yemen. OMV se afla in contact si colaboreaza indeaproape cu companiile contractoare si ambasadele.

Grupul OMV este prezent in Yemen din anul 2003, tara fiind parte a regiunii cheie OMV din Orientul Mijlociu, si produce in prezent 6.500 bep/zi la campul petrolier Haban din Blocul S2, in centrul Yemenului. Compania detine o reprezentanta in Yemen si mentine un nivel ridicat de restrictie in ceea ce priveste calatoriile angajatilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
ANOFM: 320 locuri de munca vacante in UE