Gigantul General Electric, prezent si pe piata romaneasca, a furnizat 21 de turbine eoliene companiei de energie E.ON, care vor produce energie "curata" de peste 50 de megawati.

"Proiectul marcheaza debutul comercial al tehnologiei eoliene GE in Polonia. [...] Avand in vdere marele potential eolian si suprafetele agricole extinse, tehnologia eoliana va juca un rol-cheie si va contribui la indeplinirea obiectivului Poloniei de a avea un procent de 15% din totalul energiei obtinut din resurse regenerabile", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Turbinele eoliene vor genera energie electrica pentru o companie afiliata E.ON, din cele sapte locatii diferite din regiunea Wielkopolska unde sunt amplasate. Acestea sunt prevazute cu un rotor cu diametrul de 100 de metri si reprezinta cea mai avansata tehnologie marca GE pentru generarea de energie electrica.

Aproape 200 de turbine de tip 2,5-100 (cele folosite in Polonia - n. red.) au fost expediate in principal in tari europene ca Romania, Franta, Olanda, Turcia, Germania, Belgia, Spania si Italia, insumand peste un milion de euro de functionare. In prezent, peste 14.000 de astfel de turbine eoliene au fost instalate in toata lumea.

GE este o companie globala cu activitati in sectorul infrastructurii, al serviciilor si al media, producand de la motoare de aeronave, pana la echipamente medicale si programe de televiziune. GE este prezenta in peste 100 de tari in Romania, inclusiv Romania, si are aproximativ 300.000 de angajati la nivel mondial.

Citeste un interviu cu sefa GE Romania: Parteneriatul public-privat, solutia pentru modernizarea sistemului energetic.

Afla aici care sunt demersurile pe care trebuie sa le faci daca vrei sa construiesti un parc eolian in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si