Bank of America, cel mai mare furnizor de credite ipotecare din SUA, este prima mare banca americana care suspenda prescrierile la nivel national, potrivit Mediafax.

Masura vine in mijlocul unui scandal care ia amploare, privind maniera in care creditorii ipotecari intra in posesia proprietatilor in cazul neplatii ratelor imprumuturilor. Criticii sustin ca procedurile automate aplicate de banci ii scot pe nedrept din locuinte pe proprietarii acestora.

Un purtator de cuvant al Bank of America a aparat politica bancii in privinta prescrierilor de ipoteci.

Citeste si:

"Vom opri vanzarile de locuinte confiscate pana cand vom finaliza evaluarea procedurilor", a afirmat purtatorul de cuvant Dan Frahm, intr-un comunicat.

Saptamana trecuta, Bank of America, JPMorgan Chase si GMAC Mortgage, divizie agrupului Ally Financial, au anuntat intentia de a suspenda prescrierile de ipoteci in 23 de state, pentru a evalua procedurile.

Bloomberg a relatat in aceasta saptamana ca JP Morgan, Bank of America si Ally Financial se confrunta cu o "hidra" a investigatiilor referitoare la prescrierea de ipoteci si confiscarea frauduloasa de locuinte, in cel putin sapte state federale americane, si ar putea primi amenzi semnificative.