Moody’s a atribuit vineri ratinguri provizorii bancii Raiffeisen Bank International (RBI), care va fi formata dupa schimbarea structurii grupului financiar austriac RZB Group, respectiv "A1" pentru datoriile pe termen lung si depozite si "Prime-1" pentru cele pe termen scurt, informeaza Mediafax.

Ratingul pentru soliditate financiara a fost stabilit la nivelul "D+", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Moody’s a stabilit aceste ratinguri in urma deciziei grupului privind schimbarea structurii corporatiste si transferul majoritatii activelor bancare comerciale si a pasivelor de la Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) la subsidiara Raiffeisen International Bank Holding, care va fi redenumita Raiffeisen Bank International.

Agentia de evaluare financiara anticipeaza, prin atribuirea ratingurilor, ca tranzactia va fi finalizata cu succes.

Perspectiva ratingurilor pentru datoriile pe termen lung si depozite este stabila, iar cea a ratingului pentru soliditate financiara este pozitiva.

Totodata, Moody’s a reanalizat profilul de credit al RZB si a mentinut ratingul petnru datoriile pe termen lung si depozite la nivelul "A1", iar cel pentru soliditate financiara la "D+".

Perspectiva ratingurilor pentru datorii si depozite a fost mentinuta la stabila, dar cea pentru soliditate financiara a fost imbunatatita de la negativa la stabila.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost afirmat la nivelul "Prime-1".

In trimestrul al patrulea, RZB Group va transfera activitatile bancare comerciale si majoritatea pasivelor catre RBI, care opereaza activitatile din Europa Centrala si de Est si din Comunitatea Statelor Independente ale grupului, inclusiv in Romania.

Dupa transferul activelor, participatia RZB la RBI va creste de la 72,8% la 78%.

RZB va exercita functii de supraveghere si control al RBI, pe langa rolul de banca centrala pentru proprietarii RZB Group, bancile cooperatiste Raiffeisenlandesbanks din Austria.

Grupul austriac este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania.

Raiffeisen International detine o retea de 542 de sucursale in Romania, avand aproape 6.000 de angajati pe plan local la jumatatea acestui an, care deservesc peste 1,9 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Moody's reconfirma ratingul de tara al Romaniei, cu perspectiva stabila