Guvernul Turciei a imbunatatit proiectia de crestere economica pentru acest an de la 3,5% la 6,8%, dupa ce anul trecut Produsul Intern Brut (PIB) a coborat cu aproape 5%, transmite Reuters.
Guvernul a majorat, totodata, de la 4% la 4,5% estimarea de crestere economica pentru 2011, informeaza Mediafax.

Economia Turciei s-a comprimat cu aproape 5% anul trecut, dar a inregistrat una dintre cele mai rapide reveniri dintre tarile emergente, noteaza Reuters. Relansarea are ca efect, insa, avansul rapid al deficitului de cont curent.

Executivul anticipeaza un deficit de cont curent de 39,3 miliarde de dolari in acest an, nivel echivalent cu 5,4% din PIB. Estimarea initiala prevedea un deficit de 18 miliarde de dolari. In 2011, indicatorul ar urma sa urce la 42 de miliarde de dolari.

Prognozele guvernului mentioneaza un deficit bugetar de 4% din PIB in 2010 si de 2,8% in 2011. Inflatia ar urma sa se situeze la 5,3% anul viitor si la 5% in 2012.

Ankara a vrut ca anul acesta sa introduca o legislatie noua pentru reglementarea cheltuielilor si stabilirea unor principii pentru alcatuirea bugetului. Aceste planuri au fost amanate din cauza ingrijorarilor investitorilor.

Turcia a iesit bine din criza financiara, in pofida unui declin economic sever, venit dupa ani de crestere solida. In aceste conditii, autoritatile au avut acces lejer la pietele financiare, iar agentiile de evaluare financiara au imbunatatit ratingul statului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri