Soros considera ca politica de reducere a cheltuielilor adoptata de majoritatea statelor reprezinta un "acord general gresit" in mediul economic actual. El apreciaza ca politica fiscala a SUA limiteaza revenirea, iar economia globala nu a ajuns la un echilibru, chiar daca pietele financiare au reinceput sa functioneze, dupa cum arata Mediafax.

"Aceasta politica ameninta sa impinga economia globala spre o stagnare cu o durata mai mare decat este necesar. SUA a apelat la politici monetare neconventionale deoarece dezbaterile politice au fost castigate de republicani, care sustin un buget mai echilibrat, si nu stimulentele", a spus miliardarul.

Soros a afirmat recent ca Germania introduce si cere masuri de austeritate care vor arunca zona euro intr-un "vartej deflationist".

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a aliat, la ultima reuniune a G20, cu premierul canadian si cel britanic pentru a convinge alte state sa adopte masuri de austeritate, a spus Soros. Ca urmare, presedintele SUA, Barack Obama, a acceptat sa reduca deficitul bugetar al Statelor Unite la jumatate pana in 2013.