Omul de afaceri George Soros apreciaza ca autoritatile americane ar trebui sa se concentreze mai mult pe acordarea de stimulente fiscale, decat pe reducerea deficitului bugetar, potrivit Bloomberg.
Soros considera ca politica de reducere a cheltuielilor adoptata de majoritatea statelor reprezinta un "acord general gresit" in mediul economic actual. El apreciaza ca politica fiscala a SUA limiteaza revenirea, iar economia globala nu a ajuns la un echilibru, chiar daca pietele financiare au reinceput sa functioneze, dupa cum arata Mediafax.

"Aceasta politica ameninta sa impinga economia globala spre o stagnare cu o durata mai mare decat este necesar. SUA a apelat la politici monetare neconventionale deoarece dezbaterile politice au fost castigate de republicani, care sustin un buget mai echilibrat, si nu stimulentele", a spus miliardarul.

Soros a afirmat recent ca Germania introduce si cere masuri de austeritate care vor arunca zona euro intr-un "vartej deflationist".

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a aliat, la ultima reuniune a G20, cu premierul canadian si cel britanic pentru a convinge alte state sa adopte masuri de austeritate, a spus Soros. Ca urmare, presedintele SUA, Barack Obama, a acceptat sa reduca deficitul bugetar al Statelor Unite la jumatate pana in 2013.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri