Profitul net al JPMorgan Chase, primul mare grup american care raporteaza rezultate financiare la noua luni, a crescut cu 50% in primele noua luni ale anului, la 12,5 miliarde de dolari, sustinut de rezultate peste asteptarile analistilor in trimestrul al treilea, scrie Mediafax.

In primele noua luni ale anului trecut, grupul financiar a inregistrat un profit de 8,4 miliarde de dolari.

Profitul pe actiune a crescut cu 88% in perioada analizata, de la 1,5 dolari anul trecut la 2,84 dolari in ianuarie-septembrie anul acesta, potrivit raportului financiar al JPMorgan, a doua mare banca din SUA dupa active.

Veniturile au scazut cu 1% in primele noua luni, de la 77,3 miliarde de dolari la 76,6 miliarde de dolari.

Profitul net din trimestrul al treilea a urcat cu 23%, de la 3,6 miliarde de dolari la 4,42 miliarde de dolari, sustinut de reducerea pierderilor diviziilor de retail si de carduri de credit. Pierderile din portofoliile de imprumuturi ipotecare si credite de consum s-au temperat, odata cu imbunatatirea situatiei economice, noteaza Reuters.

Cotatia JPMorgan a urcat in perioada de pretranzactionare care precede deschiderea bursei din SUA, dupa ce castigul pe actiune, de 1,01 dolari in trimestrul al treilea, a depasit asteptarile analistilor de 90 de centi pe actiune.

Veniturile au scazut cu 11% in trimestrul al treilea, de la 26,6 miliarde de dolari anul trecut, la 23,8 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al acestui an.

Operatiunile de carduri au generat un profit net de 735 milioane de dolari in iulie-septembrie, comparativ cu o pierdere de 700 de milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, divizia de retail a raportat o crestere considerabila a profitului, de la sapte milioane de dolari in trimestrul trei al anului trecut la 907 milioane de dolari in iulie-septembrie anul acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
JP Morgan Chase isi lanseaza propria criptomoneda