Grupul farmaceutic elvetian Roche a raportat o scadere de 7% a vanzarilor in al treilea trimestru, fata de perioada similara din 2009, la 11,5 miliarde de franci elvetieni (12 miliarde de dolari), reducerea reflectand in principal cererea mai slaba pentru antiviralul Tamiflu, potrivit Bloomberg.
Vanzarile Roche s-au redus de la 12,4 miliarde de franci elvetieni in al treilea trimestru din 2009 la 11,5 miliarde de franci in perioada corespunzatoare a acestui an. Mai multi analisti chestionati de Bloomberg au anticipat vanzari de 11,8 miliarde de franci elvetieni (12,4 miliarde dolari). Roche nu publica rezultate trimestriale privind profitul, noteaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Vanzarile de Tamiflu, sustinute anul trecut de pandemia de gripa porcina care a afectat mai multe state de pe glob, au scazut de la 994 milioane de franci elvetieni (un miliard de dolari) la 98 de milioane de franci (103,1 milioane dolari). Veniturile din vanzarile medicamentului oncologic Avastin au urcat cu 1%, la 1,61 miliarde de franci elvetieni (1,69 miliarde de dolari).

Roche apreciaza ca reformele din domeniul sanatatii implementate in diferite parti ale lumii vor limita cresterea veniturilor, avand un impact negativ de doua puncte procentuale asupra vanzarilor de anul acesta si de 2,5 puncte asupra celor din 2011.

Totodata, vanzarile de Avastin risca sa fie afectate, in conditiile in care efectele medicamentului in tratarea cancerului de san sunt evaluate in SUA si Europa. Avastin este cel mai vandut medicament al Roche.

"Cele mai importante trei produse ale Roche nu au reusit sa se ridice la nivelul estimarilor, iar perspectiva pentru Avastin nu este buna", a afirmat Carri Duncan, analist la Macquarie Group.

Compania se asteapta ca vanzarile, denominate in monedele locale, sa inregistreze o crestere de aproximativ 4-6% in acest an. Estimarea exclude veniturile obtinute din vanzarile Tamiflu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri