Moody’s a confirmat ratingurile provizorii atribuite Raiffeisen Bank International, la "A1" pentru datoriile pe termen lung si depozite si "Prime-1" pentru cele pe termen scurt, dupa finalizarea schimbarii structurii grupului financiar austriac RZB Group.
Ratingul pentru soliditate financiara a fost mentinut la nivelul "D", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, citat de Mediafax.

Perspectiva ratingurilor pentru datoriile pe termen lung si depozite este stabila, iar cea pentru soliditate financiara este pozitiva.

In plus, Moody’s a revizuit in scadere ratingul pentru datorii pe termen lung si depozite al RZB, de la "A1" la "A2", reflectand statutul acesteia de banca holding, cu perspectiva stabila.

Agentia a retras ratingul "D+" pentru soliditate financiara al RZB, in timp ce calificativul "Prime-1" pentru datoriile pe termen scurt a fost mentinut.

RBI si-a inceput activitatea luni, incluzand si operatiunile din Romania controlate anterior de RIB.
Fitch a acordat, luni, noii banci calificativul "A" pentru credite pe termen lung, cu perspectiva stabila, "F1" pentru imprumuturi pe perioada scurta, rating de sprijin "1", "A" pentru plafon de sprijin si calificativ individual "C/D".

S&P a anuntat ca a atribuit RBI ratingul "A" pentru imprumuturi pe termen lung, cu perspectiva negativa, si "A-1" pentru credite pe termen scurt.

Grupul austriac este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania.

Raiffeisen International detinea la jumatatea acestui an o retea de 542 de sucursale in Romania, avand aproape 6.000 de angajati pe plan local, care deservesc peste 1,9 milioane de clienti.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri