Kazyna Capital Management, divizie a fondului suveran de investitii din Kazahstan, va contribui initial cu 100 de milioane de dolari si patru parteneri din Hong Kong, intre care Li Kashing, Larry Yung si Cheng Yu Tung, vor aloca 300 de milioane de dolari, a declarat premierul kazah Karim Massimov, potrivit Mediafax.

"In Hong Kong, relatiile personale in afaceri ( definite in chineza prin termenul guanxi) sunt foarte importante. Avem incredere in ei, sunt parteneri foarte seriosi si au la randul lor incredere in guvernul din Kazahstan", a declarat premierul.

Kazakhstanul, cel mai mare producator de energie din Asia Centrala, este pe locul 11 in lume in functie de rezervele dovedite de petrol si devine o sursa tot mai importanta de resurse naturale pentru China dar si pentru Rusia.

Citeste si:

Massimov a aratat ca aducerea pe piata a resurselor de minerale, respectiv carbune, minereu de fier, nichel, aur si uraniu, necesita investitii in infrastructura de ordinul miliardelor de dolari.

Premierul a adaugat ca suma de 400 de milioane de dolari este una initiala, in conditiile in care pentru acest domeniu plasamentul este infim.