Kazahstan infiinteaza un fond de investitii de 400 mil. $

Statul kazah s-a asociat cu mai multi miliardari din Hong Kong pentru infiintarea unui fond de investitii de 400 milioane de dolari care sa ajute companiile din Kazahstan sa se listeze la bursa din regiunea aflata sub administratie speciala chineza.

Kazyna Capital Management, divizie a fondului suveran de investitii din Kazahstan, va contribui initial cu 100 de milioane de dolari si patru parteneri din Hong Kong, intre care Li Kashing, Larry Yung si Cheng Yu Tung, vor aloca 300 de milioane de dolari, a declarat premierul kazah Karim Massimov, potrivit Mediafax.

"In Hong Kong, relatiile personale in afaceri ( definite in chineza prin termenul guanxi) sunt foarte importante. Avem incredere in ei, sunt parteneri foarte seriosi si au la randul lor incredere in guvernul din Kazahstan", a declarat premierul.

Kazakhstanul, cel mai mare producator de energie din Asia Centrala, este pe locul 11 in lume in functie de rezervele dovedite de petrol si devine o sursa tot mai importanta de resurse naturale pentru China dar si pentru Rusia.

Massimov a aratat ca aducerea pe piata a resurselor de minerale, respectiv carbune, minereu de fier, nichel, aur si uraniu, necesita investitii in infrastructura de ordinul miliardelor de dolari.

Premierul a adaugat ca suma de 400 de milioane de dolari este una initiala, in conditiile in care pentru acest domeniu plasamentul este infim.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri