UniCredit disponibilizeaza peste 3.000 de angajati din Italia

Banca italiana UniCredit a ajuns la un acord cu sindicatele pentru disponibilizarea catorva mii de angajati din Italia, punand capat unor dispute indelungate privind eficientizarea operatiunilor grupului de pe piata autohtona, transmite Reuters, conform Mediafax.

Conform intelegerii semnate cu sindicatele, 3.000 de angajati ai UniCredit Italia vor primi acces la o schema de pensionare anticipata, pe langa disponibilizarea deja planificata a altor 1.700 de persoane, care vor parasi banca in perioada 2014-2015.

Acordul vine la mai putin de trei saptamani de la numirea lui Federico Ghizzoni in functia de director general, in locul lui Alessandro Profumo, care a demisionat in septembrie dupa o disputa cu actionarii.

Profumo, care a transformat UniCredit intr-un jucator de talie europeana printr-o serie de achizitii, planificase concedierile in cadrul unui plan de eficientizare a operatiunilor din Italia, dar nu a reusit sa le puna in aplicare.

UniCredit ave 161.857 angajati la sfarsitul lunii iunie, dintre care o treime in Italia.

Banca a taiat deja 6.150 de locuri de munca si a inchis circa 400 de sucursale din iunie 2009 pana la jumatatea acestui an, in cadrul unui plan de consolidare a sapte banci regionale italiene in grup.

Grupul UniCredit este prezent si in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri