Citigroup - Profit net de 2,2 mld. dolari in T3

Grupul financiar Citigroup, a treia mare banca din SUA, a raportat un profit net de 2,2 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, comparativ cu o pierdere de 3,2 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, in contextul imbunatatirii performantelor si reducerii provizioanelor, scrie Mediafax, care citeaza Reuters.

Profitul pe actiune al bancii a fost de sapte centi in iulie-septembrie, fata de o pierdere pe titlu de 27 de centi in urma cu un an.

Rezultatele din trimestrul al treilea ale bancii, la care statul american detine inca un pachet de actiuni de 12%, includ si o pierdere exceptionala de 800 de milioane de dolari, cauzata de vanzarea operatiunilor de creditare pentru studenti.

Grupul a consemnat o scadere de 10% a veniturilor totale in trimestrul al treilea, de la 23,1 miliarde de dolari in urma cu un an la 20,7 miliarde de dolari, potrivit raportului fiannciar al institutiei de credit.

La noua luni, Citigroup a inregistrat un profit net de 9,22 miliarde de dolari, comparativ cu o pierdere de 940 de milioane de dolari in ianuarie-septembrie anul trecut

Veniturile totale au scazut cu 18%, de la 83,2 miliarde de dolari in primele noua luni din 2009 la 68,2 miliarde de dolari in aceeasi perioada a acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri