Procuratura germana a platit aproximativ 1,5 milioane euro pentru date despre clienti ai bancii elvetiene Julius Baer, parte a unei operatiuni mai ample de identificare a germanilor bogati responsabili de evaziune fiscala prin pastrarea de fonduri in banci din Elvetia, transmite Reuters.

Un purtator de cuvant al procuraturii din orasul german Munster a declarat, luni, ca landul Renania de Nord-Westfalia a cumparat un CD cu 200 de seturi de date. Achizitia a avut loc in aceasta vara, iar suma a fost donata ulterior in scopuri caritabile, potrivit Mediafax.

Germania, alaturi de Italia, SUA si Franta, a fost printre cei mai duri critici ai legii secretului bancar din Elvetia. Autoritatile germane au platit si in trecut sume importante de bani pentru a obtine date despre evazionisti. Presiunile exercitate de aceste state au determinat Elvetia sa relaxeze, in ultima perioada, regulile secretului bancar.

Valoarea fondurilor netaxate detinute de cetateni germani in bancile elvetiene este estimata la 200 de miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Joburi in strainatate: ce oferte de munca au angajatori