Bank of America, cea mai mare institutie de credit din SUA, a raportat o pierdere de 7,3 miliarde dolari in trimestrul al treilea, fata de un profit net de 2,2 miliarde dolari in aceeasi perioada anul trecut, din cauza reevaluarii negative a activelor cu 10,4 miliarde dolari, transmite Reuters.

Banca a inregistrat, insa, rezultate operationale peste asteptari, respectiv profit de 3,1 miliarde de dolari, sau 27 de centi pe titlu, in timp ce analistii anticipau un castig pe actiune de 16 centi, anunta Mediafax.

Institutia a anuntat inca din trimestrul al doilea al acestui an ca va reevalua in scadere cu 10,4 miliarde de dolari active diviziei de carduri, ca urmare a unei legi din SUA care limiteaza comisioanele percepute de banci pentru operarea tranzactiilor derulate prin card de debit.

Bank of America etse a treia mare institutie de credit care raporteaza rezultate peste asteptari, dupa JPMorgan si Citigroup.

Veniturile au urcat cu 2,2%, la 27 miliarde de dolari.

La noua luni, banca a raportat o pierdere de doua miliarde de dolari, dupa ce in aceeasi perioada a anului precedent a avut un castig de trei miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al Bank of America.

Pentru perioada ianuarie-septembrie, banca a inregistrat o scadere de 7% a veniturilor, de la 94,56 miliarde de dolari anul trecut, la 87,8 miliarde de dolari in acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Amenda de 6 MLD. $ pentru 6 mari banci pentru manipularea cursului