Danone: Crizele financiare, economice si sociale vor continua sa afecteze consumul in Europa

Vanzarile grupului francez Danone au crescut cu 15% in trimestrul al treilea, la 4,3 miliarde euro, peste estimarile analistilor, dar compania a avertizat ca tensiunile financiare, economice si sociale vor continua sa afecteze consumul din Europa, transmite Reuters.

Danone a anuntat, odata cu rezultatele financiare, ca va rascumpara actiuni de circa 500 milioane euro, tranzactia urmand sa fie platita in cash dupa vanzarea pachetelor nestrategice de actiuni la grupul chinez Huiyuan si compania rusa Wimm-Bill-Dann, informeaza Mediafax.

"Crizele financiare, economice si sociale vor continua sa puna presiune pe consumul din Europa, in timp ce asteptam performante bune pe pietele emergente", se arata intr-un comunicat al grupului.

Toate cele patru divizii au evoluat bine, actiunile Danone urcand cu 2,5% la Paris in deschiderea sedintei de joi.

Cresterea vanzarilor in trimestrul al treilea este pusa pe seama unui avans de 6,3% al volumului de produse comercializate, impactului pozitiv de 0,6% al preturilor si efectelor favorabile de 7,9% ale cursului de schimb.

La nivelul primelor noua luni, vanzarile Danone au urcat cu 12%, la 12,7 miliarde euro, de la 11,3 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, dupa o crestere de 8,6% a volumului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri