Obama ar putea ajuta bancile Freddie Mac si Fannie Mae cu 215 mld. dolari

Bancile de credite ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, controlate de statul american, ar putea avea nevoie de capital suplimentar de pana la 215 miliarde dolari de la Trezoreria SUA in urmatorii trei ani pentru a acoperi pierderile, au anuntat autoritatile de reglementare, citate de agentia Reuters, preluata de Mediafax.

Fannie Mae si Freddie Mac, care finanteaza cea mai mare parte a noilor imprumuturi ipotecare din SUA, se afla in centrul dezbaterilor in contextul in care Congresul american se pregateste sa reformeze sistemul financiar care a contribuit la cea mai grava criza imobiliara incepand din anii 30.

Necesarul cumulat de capital al celor doua banci, preluate de stat in 2008, se va situa la 221-363 miliarde de dolari pana in 2013, a estimat Agentia Federala de Finantare pentru Locuinte.

Fondurile necesare variaza in functie de evolutia preturilor caselor.

Cele doua companii au atras 148 miliarde de dolari prin intermediul unor achizitii de actiuni preferentiale de catre Trezoreria americana pana la finel trimestrului al doilea al acestui an.

Fannie Mae si Freddie Mac au fost preluate de guvernul SUA in 2008. Autoritatile s-au angajat atunci sa faca investitii nelimitate in capitalul companiilor pentru a le mentine pe linia de plutire in urmatorii trei ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri