Warren Buffet sugereaza un candidat neasteptat drept succesorul sau ca sef peste investitiile Berkshire Hathaway, numind un hedge fund manager relativ necunoscut in pozitia de director peste o parte din portofoliul de 100 miliarde de dolari al grupului pe care il patroneaza, scrie Mediafax.
Berkshire l-a desemnat pe Todd Combs, administrator al unui fond de hedging de 400 milioane de dolari din Connecticut, ca director peste o parte din portofoliul de investitii.

Combs, in varsta de 39 de ani, a supravegheat pana acum un fond relativ mic, cu investitii in principal in industria serviciilor financiare, noteaza The Wall Street Journal.

Berkshire Hathaway este un imperiu de 100 de miliarde de dolari care controleaza circa 70 de companii cu activitati in aproape toate sectoarele economiei.

Planul de succesiune la Berkshire este unul dintre cele mai "fierbinti" subiecte de discutie din mediul de afacei american. Warren Buffett, octogenar din luna august, a declarat anterior ca cel mai probabil va imparti responsabilitatile functiei sale in doua posturi separate, numind doi succesori, un director general si un director de investitii.

Buffett a afirmat insa ca nu are planuri sa se retraga.

"Combs nu va prelua intreaga activitate de investitii atat timp cat mai sunt pe aici. Am aceasta pozitie dubla, de director general si director de investitii, si o voi pastra", a declarat Buffett.

Pentru moment, Buffett va ramane pe pozitii, iar Combs va administra un portofoliu "de o marime confortabila", care va creste treptat in urmatoarea perioada. Remuneratia lui Combs va fi proportionala cu performantele investitiilor gestionate in raport cu evolutia indicelui bursier Standard & Poor's 500.

Anterior, Berkshire Hathaway sugerase trei candidati drept posibili succesori ai lui Buffett in rolul de director general. Astfel, neoficial, cele mai mari sanse sa-l "mosteneasca" pe miliardar le avea David Sokol, presedinte al MidAmerica Energy Holdings, divizie a Berkshire, si director general al NetJets, care inchiriaza avioane catre companii si bogati.

Citeste mai multe despre talentul de investitor al lui Warren Buffett.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri