Totodata, Goldman Sachs vrea sa lanseze prima emisiune de instrumente financiare pe 50 de ani din istoria grupului, potrivit cotidianului Financial Times.

Investitorii care considera ca Rezerva Federala a SUA (Fed) va reusi sa-si atinga obiectivul privind o inflatie mai ridicata au acceptat, luni, o dobanda de -0,55% pentru obligatiuni protejateimpotriva inflatiei, in valoare totala de zece miliarde de dolari. Investitorii primesc despagubiri in cazul cresterii preturilor de consum.

Investitorii care cauta plasamente cu randamente mai ridicate au fost vizati de Goldman Sachs, care intentioneaza sa lanseze o emisiune de obligatiuni in valoare de 250 de milioane de dolari, prima pe o perioada de 50 de ani din istoria grupului financiar. Titlurile vor avea dobanda de 6,25%.

Citeste si:

"Fed a transmis mesajul ca are pregatit carnetul de cecuri si va face orice este nevoie pentru a sustine economia. Ceea ce nimeni nu poate spune este daca inflatia se va relua in doua saptamani sau doi ani", a afirmat Jan Loeys, analist la JPMorgan Chase.

Intrucat dobanda de politica monetara a Fed este aproape la zero, investitorii au achizitionat, in ultima perioada, instrumente financiare pe perioade mai lungi sau ale unor emitenti mai riscanti, in cautarea de randamente mai mari.