Autoritatile de la Londra si Berna au convenit inceperea de negocieri in domeniul fiscal, referitoare la impozitarea conturilor detinute de cetatenii britanici in Elvetia.

Acordul referitor la inceperea negocierilor a fost incheiat de ministrul britanic de Finante, George Osborne, si omologul sau elvetian, Hans-Rudolf Merz, potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului de Finante din Marea Britanie, scrie Mediafax.

"Obiectivul este ca cetatenii britanici care au conturi bancare in Elvetia sa fie impozitati pentru dobanzile primite, inclusiv retroactiv, a explicat purtatorul de cuvant.

Acordul va permite imbunatatirea schimbului de informatii cu autoritatile elvetiene, a aratat el.

Impozitele aplicate conturilor din Elvetia ale britanicilor vor putea fi transferate direct fiscului din Marea Britanie.

Purtatorul de cuvant a precizat ca negocierile sunt abia la inceput, dar a evocat posibilitatea discutarii unui acord similar cu Germania.

Potrivit Financial Times, negocierile se refera la circa 125 de miliarde de lire sterline (140 miliarde euro) detinute de britanici in conturi elvetiene.

Initial, Marea Britanie a solicitat Bernei furnizarea automata de informatii in aceasta privinta, dar autoritatile elvetiene insista ca identitatea titularilor de conturi sa fie protejata, pentru pastrarea secretului bancar.

Potrivit Ministerului elvetian de Finante, Elvetia si Germania urmeaza sa incheie, joi, la Berna, un acord similar pentru inceperea negocierilor in domeniul fiscal.
Presa germana a relatat ca un acord cu Elvetia poate aduce fiscului german pana la 30 de miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu peste 59.000 de decese în întreaga lume
Setari Cookie-uri