Mai multi analisti chestionati de Reuters au anticipat un profit net de 2,31 de miliarde de euro pentru al treilea trimestru. Vanzarile s-au situat, in perioada analizata, la 7,82 de miliarde de euro, nivel superior celui prognozat de analisti, de 7,63 de miliarde de euro. La cursuri de de schimb valutare constante, profitul si veniturile au scazut cu 2,2%, respectiv 1,7%, informeaza Mediafax.

"Aceste rezultate sunt mai bune decat s-a anticipat, datorita vaccinurilor, care au compensat performantele dezamagitoare ale produselor farmaceutice", a afirmat Eric le Berrigaud, analist la Raymond James.

Vanzarile de vaccinuri au avansat cu 9% in perioada analizata.

Citeste si:

Sanofi estimeaza ca in acest an va face economii de 1,2 miliarde de euro, in raport cu cheltuielile din 2008. Grupul a investit, in trimestrul al treilea, 1,08 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare, cu 2,2% mai putin decat in intervalul corespunzator din 2009.

In Romania, Sanofi-Aventis este lider pe piata farmaceutica, dupa ce a cumparat in 2009 compania ceha Zentiva, ingloband si operatiunile acesteia de pe piata romaneasca.