Compania F. Hoffmann - La Roche impreuna cu Shanghai Pharmaceutical Group au semnat un contract de sublicenta de productie de oseltamivir pentru utilizarea in cazuri de pandemie, in China, anunta reprezentantii F. Hoffmann - La Roche.

In mai putin de doua luni, F. Hoffmann - La Roche a reusit sa evalueze propunerile a aproximativ 200 de terte companii interesate de fabricarea de oseltamivir. Dintre acestea, au fost identificati 12 potentiali parteneri, care au indeplinit criteriile Roche in ceea ce priveste calitatea, capabilitatile tehnice, capacitea de productie sau posibilitatea de a mari capacitatea de productie.

Aceste parteneriate vor ajuta la cresterea productiei medicamentului antiviral, la nivel mondial. "Urmatorul pas va consta in invitarea acestor potentiali parteneri la negocieri detaliate. Printre aceste companii se afla mari fabrici de medicamente sau de produse genetice, dar si producatori de compusi chimici. Principalul criteriu de evaluare a ofertelor a fost capacitatea de aprovizionare globala cu Tamiflu asigurata prin cooperarea dintre Roche si aceste companii. Momentan, Roche isi concentreaza toata atentia si resursele asupra transferului si implementarii de tehnologie; de aceea, procesul de admitere de noi oferte este inchis", precizeaza reprezentantii companiei.

"In urma invitatiei pe care compania F. Hoffmann - La Roche a adresat-o companiilor farmaceutice de a se constitui ca si parteneri in productia de Tamiflu, am stabilit o lista scurta de companii cu ajutorul carora vom suplimenta capacitatile de productie la peste 300 de milioane de doze pe an, pana in 2007. Evaluand comenzile primite de la Guvernele tarilor din intreaga lume, capacitatea noastra de a produce 300 de milioane de doze pana in 2007 depaseste cu mult cererea", sustine William M. Burns, reprezentant al Pharma Roche Division.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.