Piraeus Bank, al patrulea mare creditor elen, a anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze capitalul cu 1,05 miliarde de euro, pentru a rezista recesiunii si respecta conditiile mai stricte in privinta capitalului impuse de autoritatile din Grecia, transmite Reuters.
Banca va incerca, la adunarea actionarilor de pe 23 noiembrie, sa obtina aprobare pentru o emisiune de drepturi de 800 de milioane de euro si o emisiune de obligatiuni convertibile de 250 milioane de euro, pentru imbunatatirea flexibilitatii financiare, potrivit Mediafax.

In luna iulie, unul dintre directorii Piraeus a declarat ca banca vrea sa-si majoreze capitalul, in acest an, cu cel putin 1,1 miliarde de euro.

Piraeus este al doilea mare creditor elen, dupa National Bank of Greece, care opteaza pentru o majorare substantiala a capitalului cu scopul consolidarii situatiei financiare, in incercarea de a reduce dependenta de fondurile Bancii Centrale Europene (BCE).

"Acesta este un pas important pentru Piraeus, care ne permite consolidarea si mai mult a bazei de capital in fata unui mediu de afaceri dificil si ne plaseaza pe o pozitie mai buna pentru a beneficia de imbunatatirea conditiilor economice", a declarat presedintele bancii, Michael Sallas.

National Bank of Greece, cea mai mare institutie de credit elena, si-a majorat la inceputul lunii octombrie capitalul cu 1,8 miliarde de euro.

Accesul bancilor elene la finantare de pe pietele internationale este limitat din cauza crizei datoriilor din Grecia, in conditiile in care obligatiunile acestora au fost afectate de retrogradarea, de catre agentiile de evaluare financiara, a ratingurilor de credit. In acesta situatie, bancile elene au apelat la finantare din partea BCE.

Grupul detine in Romania Piraeus Bank Romania, Piraeus Leasing, care activeaza in domeniul serviciilor financiare, Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari, si Piraeus Securities Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri