Banca va incerca, la adunarea actionarilor de pe 23 noiembrie, sa obtina aprobare pentru o emisiune de drepturi de 800 de milioane de euro si o emisiune de obligatiuni convertibile de 250 milioane de euro, pentru imbunatatirea flexibilitatii financiare, potrivit Mediafax.

In luna iulie, unul dintre directorii Piraeus a declarat ca banca vrea sa-si majoreze capitalul, in acest an, cu cel putin 1,1 miliarde de euro.

Piraeus este al doilea mare creditor elen, dupa National Bank of Greece, care opteaza pentru o majorare substantiala a capitalului cu scopul consolidarii situatiei financiare, in incercarea de a reduce dependenta de fondurile Bancii Centrale Europene (BCE).

"Acesta este un pas important pentru Piraeus, care ne permite consolidarea si mai mult a bazei de capital in fata unui mediu de afaceri dificil si ne plaseaza pe o pozitie mai buna pentru a beneficia de imbunatatirea conditiilor economice", a declarat presedintele bancii, Michael Sallas.

Citeste si:

National Bank of Greece, cea mai mare institutie de credit elena, si-a majorat la inceputul lunii octombrie capitalul cu 1,8 miliarde de euro.

Accesul bancilor elene la finantare de pe pietele internationale este limitat din cauza crizei datoriilor din Grecia, in conditiile in care obligatiunile acestora au fost afectate de retrogradarea, de catre agentiile de evaluare financiara, a ratingurilor de credit. In acesta situatie, bancile elene au apelat la finantare din partea BCE.

Grupul detine in Romania Piraeus Bank Romania, Piraeus Leasing, care activeaza in domeniul serviciilor financiare, Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari, si Piraeus Securities Romania.