Guvernul minoritar socialist din Portugalia a evitat o criza politica de amploare printr-un acord cu opozitia social-democrata pentru bugetul pentru 2011, statul portughez fiind unul dintre cele mai vulnerabile din zona euro, din punct de vedere financiar, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
"Este o victorie pentru Portugalia si pentru portughezi, care a demonstrat ca este posibil un acord in problemele esentiale care ne influenteaza viitorul", a declarat Eduardo Catroga, negociator din partea social-democratilor.

Autoritatile de la Bruxelles, investitorii si marile banci din Portugalia au exercitat presiuni asupra ambelor parti pentru un acord referitor la buget.

Premierul Jose Socrates s-a nagajat sa reduca deficitul bugetar la 4,6% din PIB in 2011, de la 7,3% in acest an, si avea nevoie ca opozitia sa sprijine proiectul sau sa se abtina. Votul in Parlament, in prima lectura, este programat pentru miercuri.

Acordul exclude masuri precum majorarea TVA, ceea ce reduce veniturile bugetare, a declarat ministrul de Finante Fernando Teixeira dos Santos.

El a aratat ca veniturile mai mici trebuie compensate prin incasari din alte surse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri