Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), cea mai mare banca din lume dupa capitalizare, a cumparat de la BNP Paribas, cu un dolar, o mica divizie a Fortis Securitiedin Statele Unite, intrand pe piata americana de brokeraj, au declarat pentru Wall Street Journal (WSJ) surse apropiate discutiilor.
BNP Paribas, cea mai mare banca listata din Franta, a scapat astfel fara costuri suplimentare de ultima firma a Fortis Securities inca detinuta, Prime Dealer Services, noteaza Reuters, citat de Mediafax.

Grupul francez a preluat o parte a grupului belgiano-olandez Fortis, care a fost divizat in urma crizei financiare mondiale din anul 2008, operatiunile bancare fiind impartite intre guvernele statelor de provenienta.

Desi firma cumparata pentru un pret simbolic este mica, avand numai 75 de clienti, ICBC spera sa o poata folosi ca pe o rampa de lansare a operatiunilor de brokeraj pe piata americana, inca una dintre cele mai profitabile din lume.
Achizitia ar putea sprijini profitul anual al ICBC cu circa 15 milioane de dolari, a declarat pentru WSJ noul director instalat de grupul chinez la conducerea firmei americane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri