MetLife, Inc. a finalizat achizitia American Life Insurance Company (Alico) de la American International Group, Inc. (AIG) pentru suma de 16,2 miliarde de dolari, a anuntat compania.

„Prin finalizarea achizitiei Alico, MetLife a devenit principala organizatie globala puternica, dinamica, de asigurari de viata si beneficii pentru angajati”, afirma Robert Henrikson, presedinte si chief executive officer MetLife, Inc.

Contravaloarea platita de MetLife catre AIG pentru achizitia Alico a fost de 7,2 miliarde de dolari in numerar, dupa ajustari, si 9 miliarde de dolari in capital si alte titluri MetLife, sub rezerva unor corectii de inchidere. Partea reprezentata de titluri din pretul de vanzare a constat in 78,2 milioane de actiuni comune MetLife, 6,9 milioane de actiuni preferentiale convertibile si 40 milioane de actiuni. Valorile actiunilor comune si preferentiale sunt calculate conform pretului de inchidere al actiunilor comune MetLife din 29 octombrie, data tranzactionarii anterioara incheierii tranzactiei.

„Avem o pozitionare favorabila oferirii de castiguri si a unei rentabilitati financiare crescute a capitalului propriu ca urmare a acestei achizitii”, a adaugat Henrikson. „De la momentul anuntului acestei tranzactii pe 8 martie 2010, echipele din partea MetLife si Alico au lucrat indeaproape pentru a se asigura ca organizatia formata va suprinde oportunitatile de crestere pe care le avem”.

MetLife a anuntat in martie ca va cumpara divizia Alico a grupului AIG pentru 15,5 miliarde de dolari, tranzactie care va permite statului american sa-si recupereze o parte din banii investiti pentru salvarea fostului gigant global al asigurarilor.

In Romania, Alico controleaza operatiunile fostei companiei AIG Life, companie prezenta pe piata locala de peste zece ani.

MetLife, Inc. este un lider global in asigurari, anuitati si programe de beneficii pentru angajati, oferind servicii pentru 90 milioane de clienti in peste 60 de tari. Prin filialele sale si companiile afiliate, MetLife detine pozitii de conducere pe pietele din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De ce le-a spus "NU" Warren Buffett gigantilor Lehman si AIG in 2008