Grecia este intr-o situatie fiscala mai proasta decat Argentina inainte de intrarea in faliment in urma cu noua ani, dar moneda euro ii ofera o protectie pe care statul sud-american nu a avut-o, potrivit unui economist al Federal Reserve (FED), citat de Reuters si preluat de Mediafax.
In pofida pachetului de imprumuturi in valoare de 110 miliarde de euro din partea statelor din zona euro si a Fondului Monetar International, obligatiunile Greciei se tranzactioneaza la preturi care sugereaza ca restructurarea datoriei statului elen este inca posibila, considera economistul Fernanda Nechio.

"Folosirea euro protejeaza Grecia de atacurile speculative. Obtine o anumita protectie fiind sub autoritatea monetara a Bancii Centrale Europene, printre ale carei obiective principale este mentinerea stabilitatii zonei euro", a spus Nechio.

Datoria Greciei urmeaza sa creasca pana la 140% din PIB chiar daca statul implementeaza masuri de austeritate. O retragere din zona euro in cazul unei restructurari a datoriei este improbabila, a adaugat economistul.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri