Veniturile Wienerberger in Europa Centrala si de Est au scazut cu 7% in trimestrul al treilea, la 174,2 milioane de euro, influentate de conditiile dificile din sectorului constructiilor si volumul redus determinat de tendinta descendenta a cererii, inclusiv in Romania si Bulgaria.
Profitul EBITDA (inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierilor si amortizarilor) a coborat in regiune cu 5%, de la 38,7 milioane euro la 36,9 milioane euro, potrivit Mediafax.

Pentru a se adapta mediului de afaceri dificil, Wienerberger si-a adaptat preturile de vanzare, astfel incat a avut capacitatea sa isi dezvolte prezenta in multe tari.

Cererea din Polonia a atins nivel minim, dar conditiile de pe pietele din Cehia, Slovacia, Ungaria si sud-estul Europei au ramas dificile in trimestrul al treilea. Tendinta descendenta a cererii in Romania si Bulgaria s-a mentinut, potrivit datelor publicate miercuri de producatorul austriac de materiale de constructii.

In primele noua luni, veniturile din Europa Centrala si de Est au scazut cu 12%, la 407,5 milioane euro, in timp ce profitul EBITDA s-a redus cu 23%, la 67,4 milioane euro,

Investitiile companiei in regiune au coborat cu 58%, de la 48,2 milioane euro la 20,2 milioane euro.

Wienerberger nu anticipeaza o imbunatatire notabila a conditiilor in sectorul constructiilor din regiunea ECE in ultimul trimestru, dar intentioneaza sa isi consolideze pozitia printr-o politica proactiva a preturilor si concentrarea pe produse de inalta calitate.

Pe ansamblul anului, compania anticipeaza scaderea volumului vanzarilor, din cauza problemelor din primul trimestru.

Grupul Wienerberger a obtinut in trimestrul al treilea un profit net de 17,1 milioane euro, comparativ cu pierderi de 2,3 milioane euro in urma cu un an.

Veniturile au stagnat la 517,7 milioane euro, iar profitul EBITDA a crescut cu 7%, la 82,2 milioane euro.

La noua luni, veniturile au scazut cu 5%, la 1,34 miliarde euro, iar profitul EBITDA a coborat cu 10%, la 160,5 milioane euro.

Wienerberger opereaza in Romania din anul 1998, unde detine, prin compania Wienerberger - Sisteme de Caramizi, trei fabrici, la Gura Ocnitei (Dambovita), la Sibiu si la Tritenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse si tigle din beton si ceramica pentru acoperisuri, prin alte doua companii la care grupul detine participatii, Bramac si Tondach.

Totodata, grupul austriac este prezent in Romania si prin compania Semmelrock, specializata in productia de pavele din beton, care a deschis in 2006 o unitate de productie la Bolintin-Vale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri