Guvernul ungar de centru-dreapta anticipeaza o accelerare a cresterii economice la 5,5%, din 2011 pana in 2015, potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Economiei, transmite Portfolio.hu.

Avansul de 3% prognozat pentru 2011 va fi partial generat de cresterea consumului intern, ca urmare a reducerii impozitului pe venit, si de reducerea cheltuielilor statului, cu 7,6%, dupa desfiintarea a 25.000-30.000 de posturi in sectorul public si a altor economii, informeaza Mediafax.

Executivul se asteapta de anul viitor la o accelerare a majorarii PIB, care va ajunge deja la 5% in 2013.

Cresterea economica rapida, schimbarile structurale si cheltuielile mai mici vor crea o baza suficient de solida pentru a compensa impactul negativ al scaderii veniturilor bugetare, dupa expirarea taxelor speciale aplicate unor companii, in 2013, si reducerea impozitului pe profit in 2012, potrivit Ministerului Economiei.

Ritmul de crestere a investitiilor se va mentine constant in 2012 fata de 2011.

In 2011, importurile si exporturile vor avea fiecare o contributie de 9% la PIB. Partial din acest motiv, Ungaria va avea o balanta externa echilibrata, dar deficitul de cont curent se va accentua odata cu accelerarea cresterii economice, anticipeaza ministerul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Criza de forta de munca produce pierderi de peste 7 MLD. euro