Activele BNP Paribas, aferente lunii iunie, sunt egale cu cele cumulate ale Bank of America si Morgan Stanley, noteaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Pe locurile urmatoare se plaseaza HSBC (1.976 miliarde euro), Barclays (1.938 miliarde euro), Royal Bank of Scotland (1.932 miliarde euro) si Bank of America (1.931 miliarde euro), toate in crestere din 2007 cu 12%-56%.

Societe Generale se afla abia pe pozitia a 15-a la nivel mondial, cu active de 1.133 miliarde euro, fiind devansata intre altele de Credit Agricole (1.900 miliarde euro, locul 7), JP Morgan (1.645 miliarde euro, locul 9) si Citigroup (1.583 miliarde euro, locul 10).

Autoritati de reglementare din intreaga lume analizeaza solutii de tinere sub control a celor mai mari banci, pentru a evita in viitor situatiile in care acestea sa aiba nevoie de sustinere financiara de urgenta, fara sa afecteze redresarea economica.

Citeste si:

Franta, care va prelua presedintia G20 in 2011, adopta o atitudine relaxata, chiar daca persista ingrijorarea ca datoriile suverane din Europa pot constitui noi riscuri la adresa stabilitatii financiare.

"Francezii se fac ca nu vad. Factorii decidenti nu fac decat sa amane inevitabilul, dar atitudinea de expectativa nu este doar a francezilor", a declarat Carmen Reinhart, analist la Peterson Institute for International Economics din Washington.

Comitetul Basel pentru Supravegherea Bancilor a dat timp institutiilor bancare circa un deceniu pentru a se conforma unor reglementari mai dure, la insistentele Germaniei si Frantei, ingrijorate ca acestea nu vor putea respecta noile prevederi inainte de consolidarea economiilor.

BNP Paribas a raportat pentru trimestrul al treilea o crestere de 46% a profitului, la 1,91 miliarde euro, peste estimarile analistilor.