Oracle dubleaza daunele pe care le cere de la SAP pentru utilizarea ilegala de softuri

Oracle se pregateste sa creasca de peste doua ori daunele cerute SAP, la 5 miliarde de dolari, in procesul privind utilizarea ilegala a softurilor companiei americane de catre o divizie a grupului german, transmite Reuters, citat de Mediafax.

SAP, cel mai mare dezvoltator de software din Europa, a recunoscut ca o divizie care intre timp a fost desfiintata a folosit ilegal software Oracle descarcat de pe internet. Cele doua companii se cearta acum pentru a determina cuantumul daunelor ce trebuie incasate de Oracle.

Fostul presedinte al Oracle Charles Phillips a declarat saptamana aceasta in instanta ca grupul american a cerut SAP cel putin 4-5 miliarde de dolari.

Cifra depaseste cu mult estimarile initiale ale Oracle, de circa doua miliarde de dolari.

Un avocat al SAP a declarat joi ca grupul german considera ca datoreaza Oracle numai 40 milioane de dolari. Potrivit unor surse apropiate discutiilor, SAP ar fi oferit Oracle 120 milioane de dolari pentru a incheia amiabil litigiul.

Disputa se va aprinde luni, cand directorul general al Oracle, Larry Ellison, cunoscut pentru atitudinea agresiva fata de competitori, va fi intervievat in instanta in calitate de martor.

Ellison a transmis anterior semnale ca vrea sa implice in scandal si un alt rival, grupul american Hewlett-Packard, care l-a numit recent ca CEO pe Leo Apotheker, fost director general al SAP. Apotheker era director non-executiv la SAP in perioada in care au avut loc descarcarile ilicite de software Oracle.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri